ZEZMAN Holding на MIPIM

ZEZMAN Holding відвідав MIPIM! Це одна з найбільших у світі виставок нерухомості у світі.

Щорічно на МІРІМ зустрічаються представники політики, бізнесу та світу нерухомості. На декілька днів обране місто стає епіцентром нових ідей та перспектив розвитку ринку комерційної нерухомості.

Прийшов час ділитися нашими спостереженням. Зібрали для вас головні тренди, інсайти та спостереження:

Сталий розвиток

Сталий розвиток — обов’язкова норма для бізнесу в світі. Якщо Україна лише поступово знайомиться з цим, то населення багатьох європейських країн мають порівняно високий рівень знань та розуміння сталого розвитку завдяки тому, що вони зосереджені на збереженні довкілля та соціальному добробуті.

Road to Zero

Road to Zero - це популярний та дуже важливий підхід до прискорення переходу до низьковуглецевого майбутнього. Основна мета - скорочення викидів парникових газів та інших шкідливих забруднювачів, які сприяють зміні клімату та становлять загрозу для здоров'я.

Багато бізнесів перелаштовують процеси, адже важливо розуміти що кожна компанія є агентом впливу на майбутнє. І методи та підходи у роботі мають на нього безпосередній вплив.

Технологічність

BIM технології завойовують прихильність компаній в галузі будівництва та девелопменту. Компанії, в яких бачення процесу ґрунтується, умовно кажучи, на графіках на папері залишаються в минулому. Потрібно адаптовуватися під сучасні реалії, оптимізувати процеси та рухатися в напрямку цифровізації.

Сервіс

Економіка послуг, що стрімко розвивається, вимагає від бізнесу та суспільства фундаментальної реструктуризації. Наразі відбуваються глобальні зміни, що перетворюють парадигму потреб аудиторії від товару до сервісу. Підвищуються запити та вимоги, тому кожен продукт оснащується додатковими функціями, перетворюючи його на послугу.

Senior living concept

Населення Європи постійно старіє. Як результат — формуються концепції щодо забезпечення гідних умов життя для літніх людей. Це можуть бути як окремі колівінги, або комплекси з мебльованими квартирами, з урахуванням усіх потреб людей даного віку.

Вертикальне озеленення

Вертикальне озеленення набуває все більшої популярності в останні роки завдяки економії простору та естетичному дизайну. У сфері нерухомості ця тенденція призвела до зростання попиту на об'єкти з вертикальним озелененням.

Згідно з дослідженням Національної асоціації рієлторів, 42% покупців житла вважають садівництво та відкриті житлові простори "дуже важливими" факторами під час пошуку житла. Крім того, доведено, що вертикальні сади покращують якість повітря, що робить їх привабливими як для покупців, так і для продавців.

Багато забудовників включають вертикальні сади в проекти своїх будинків як додаткову перевагу. Деякі навіть створюють цілі будівлі, які слугують вертикальними садами, щоб створити екологічно чистий і візуально гарний житловий простір.

High usability

Універсальний підхід до створення житла поступово відходить у минуле. Потреби окремих груп людей як у ремонті, так і в інфраструктурі, змушують девелоперів адаптувати продукт.

На основі цього ми вже можемо сформувати уявлення про те яким буде майбутнє будівельної галузі. Світ рухається у визначеному напрямку і майбутнє за відкритими до змін компаніями, що розуміють наслідки своїх дій та беруть на себе відповідальність.